Over Mandika

Mandika is gespecialiseerd in luxe, handgemaakte badmeubels van composiet steen.

Alle producten zijn ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Indonesië en gemaakt van duurzame materialen van de hoogste kwaliteit.

Wij helpen u graag bij het creëren van uw droombadkamer

Het onstaan van Mandika

Tijdens een reis door Nieuw-Zeeland, Australië en Azië belandde directeur Patrick Langedijk op Bali. Patrick verbleef daar in een hotel met een prachtige badkuip met cementbodem, en dat is dan ook de plek waar het idee voor Mandika is ontstaan. Patrick deed research en besloot zich te vestigen op Java, het productiehart van Indonesië.

Patrick verdiepte zich in de materie en begon met het produceren van sanitair dat innovatief en uniek was.

Toen de coronapandemie de wereldwijde handel stillegde, was dat voor Patrick de kans om zijn producten en productlijnen door te ontwikkelen. Hij bouwde een naam op in Indonesië met een assortiment dat goed aftrek vond in hotels en in projecten.  

De naam van het bedrijf, dat snel groeide, werd Mandika. Mandi is het Indonesische woord voor badkamer, Dika de naam van de partner van Langedijk.

De producten

De oorspronkelijke beton/metaalbasis heeft inmiddels plaats gemaakt voor een composiet van onyx, hars en glasvezel, dat meer ontwerpmogelijkheden biedt, niet poreus en aanmerkelijk lichter is. Bovendien ontstaat door de dubbelwandige constructie van de baden een isolerende werking waardoor het water op temperatuur blijft.

Elk product wordt getest op comfort.

Het assortiment omvat inmiddels 36 baden in allerlei verschillende kleuren maar ook 12 baden met bijpassende waskommen. Maatwerk in kleur en afmeting is mogelijk.

Alle baden worden ambachtelijk gemaakt met mallen van epoxyhars.

Mandika heeft inmiddels een goed afzetgebied in Indonesië en Australië.

Mandika naar Nederland

Omdat directeur Patrick regelmatig in zijn geboorteland Nederland is te vinden, is hij zich gaan verdiepen in de Nederlandse markt.

Door goed te kijken naar wat er al is, en waar nog behoefte aan is in Nederland, biedt Mandika nu iets unieks aan, op een verantwoorde manier: ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige en onderscheidende comfortproducten tegen een aantrekkelijke prijs.

Showrooms

Naast de kleine showroom in Venhuizen zijn de producten te bewonderen in de Eerste Kamer in Hoevelaken en in Filiaal 4 in Stompetoren.